Kotorvaroški učenici već spremni za biznis

Šesti sajam učeničkog preduzetništva na kojem su proizvode predstavila četiri virtuelna preduzeća održan je danas u organizaciji Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Kotor Varoš u školskim prostorijama.

Direktorica Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Danijela Kostić istakla je na otvaranju sajma da žele da demonstriraju kreativnost, marljivost i inovativnost učenika.

– Učenici rade ozbiljne projekte koji podrazumijevaju put od izrade biznis plana do finalnog proizvoda. Ne samo da imaju razvijenu svijest o stvaranju nove vrijednosti, nego su i direktni učesnici pretvaranja materijala u resurs – rekla je Kostićeva.

Preduzeće “Slatki snovi” predstavilo se tradicionalnim pekarskim proizvodima i domaćim jelima, “Slatki grijeh” prodajom slanih i slatkih delicija, a biznis agencija “Slatko i suho” i preduzeće “Medeks” proizvodnjom i prodajom meda i pčelinjih proizvoda.

Učenica Nikolina Tešić istakla je da je cilj da učenici poslije završetka školovanja lakše dođu do zaposlenja i što jednostavnije se uključe u privredne tokove. Profesor ekonomske grupe predmeta Đuro Krčić pohvalio je rad učenika i dodao da su mladi preduzetnici raznolikošću štandova dokazali da je za dobar biznis potreban trud, volja i želja za napretkom.

Sajam je obišao i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan koji je istakao da je važna odlučnost i poslovna ideja i da je realizacija lakši dio posla.

– Program učeničkog preduzetništva razvijen je da bi ohrabrili učenike završnih razreda srednjih škola da se bave preduzetništvom i da kroz poslovnu praksu steknu znanje, vještine i iskustva koja će im pomoći u planiranju karijere – rekao je Sakan. (www.opstinakotorvaros.com)

  

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*