Kotorvaroški “Tehnomont” proširuje proizvodnju i povećava broj zaposlenih

Kotorvaroško preduzeće “Tehnomont” u saradnji sa prnjavorskim “Tehnoplastom” planira proširenje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika na području opštine Kotor Varoš.

Riječ je o firmama koje se bave proizvodnjom i ugradnjom plastične i aluminijumske stolarije, a trenutno zapošljavaju 40 radnika.

Poslovno sarađuju sa uspješnim firmama u nekoliko zemalja u Evropi, a proizvode izvoze u Austriju, Holandiju, Italiju, Švajcarsku i Njemačku gdje je glavno sjedište firme pod nazivom “Jusa prozori i vrata”.

Cjelokupni proces proizvodnje se obavlja na najmodernijim kompjuterizovanim postrojenjima za izradu PVC stolarije i termoizolacionog stakla.

– Garancija trajnosti i kvaliteta proizvoda i usluga su višekomorni PVC profili najjačeg svjetskog brenda profila “Veka”  koji su vrhunskog dizajna i izvanredne zvučne i toplotne izolacije – istakao je direktor “Tehnoplasta” Dalibor Maksimović.

Direktor preduzeća “Jusa prozori i vrata” Elvir Jusić kaže da je u njemačkom Zigenu, Prnjavoru i Kotor Varošu zaposleno više od 100 radnika sa prostora bivše Jugoslavije.

– Visok nivo profesionalnosti, mobilnosti i timski rad omogućili su nam da u Njemačkoj i RS postanemo siguran i kvalitetan partner u izvođenju i proizvodnji stolarije širom Evrope – rekao je Jusić.

Prema njegovim riječima, u planu je proširenje proizvodnje u Kotor Varošu, jer je želja da se ime ove renomirane kompanije pročuje na osnovu ključnih odrednica – pouzdanosti i izgradnji dugoročnih kvalitetnih odnosa kao znaku trajnog zadovoljstva kupaca.

– Naš strateški cilj je visoka produktivnost, kratki rokovi dostave, odličan izbor poslovnih saradnika, glavnih dobavljača i na kraju visok kvalitet proizvoda, a upravo to želimo ostvariti i u Kotor Varošu – zaključuje Jusić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*