Kotorvaroški srednjoškolci predstavili dostignuća

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan otvorio je danas u Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” manifestaciju “Dani nauke”, koja ima za cilj promociju i popularizaciju nauke.

Nauka predstavlja neodvojivi dio svakodnevnog života, a ovaj festival pokazuje inspiraciju učenika i njihovu kreativnost iz fizike, hemije, matematike i biologije. Učenici su se potrudili da na edukativan i zanimljiv način popularizuju i društvene nauke i približe ih posjetiocima – rekao je Sakan.

Direktor Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Danijela Kostić poručila je da su predstavljeni zajednički radovi učenika i njihovih profesora iz različitih naučnih oblasti.

– Iskoristili smo priliku i da promovišemo vrhunske rezultate sportista u vannastavnim aktivnostima – rekla je Kostićeva.

U okviru manifestacije “Dani nauke” prezentovan je i kratki film o istoriji Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ čiji su autori učenici, te novi sajt ove ustanove.

U okviru manifestacije “Dani nauke”, koja je održana u okviru obilježavanja 24. aprila – Dana opštine Kotor Varoš, ekipa podmlatka Crvenog krsta izvela je pokaznu vježbu pružanja prve pomoći. U zabavnom dijelu programa nastupili su članovi muzičke sekcije Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“.

  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*