Kotorvaroški radikali: Četnici za Mektića teroristi, a branili su srpski narod

Srpska radikalna stranka Kotor Varoš osudila je kvalifikacije koje je visoki funkcioner SDS-a Dragan Mektić iznio na račun Ravnogorskog pokreta i njegovih članova, navodeći da su četnici kao dobrovoljci prvi stali u odbranu golih života svoga naroda i slobode otadžbine.

– Mektić ovih dana govori o bezbjedonosnoj prijetnji koju predstavljaju Ravnogorski pokret i njegovi članovi. To su za njih teroristi, ostaci prošlosti, opasnost za BiH… Kada je devedesetih godina prošlog vijeka počelo stradanje srpskog naroda na ovim prostorima, četnici su kao dobrovoljci prvi stali u odbranu golih života svoga naroda i slobode otadžbine – naveli su radikali.

Podsjećaju da je žrtva koju su tada podnijeli, sa drugim srpskim borcima u RS, ogromna.

– Mnogi su izgubili živote, osakaćeni, oboljeli… I kako im je država vratila svih ovih godina njenog trajanja i njene slobode. Zaboravila ih, ostavila jadne i bijedne, obespravljene, prepuštene sebi. Vlastodršci, na svim nivoima, kojih baš i nije bilo kada su se gaće krvarile, privatizovali su državu i njene resurse. Sve je u njoj i po babu i po stričevima, raskomotili se, sve im potaman, milina. I nije im dosta, pa bi htjeli da sve koji nisu po njihovoj mjeri nestanu, da ne svjedoče ta teška vremena – navedeno je u saopštenju za javnost.

Dodaju da su se sada okomili na Ravnogorce, koje etiketiraju kao krivce za sve.

– Upamet se braćo. Vitalniji narodi pohode ove prostore. Trebaće vam četnici opet, da brane ovu šaku naroda koji je ostao nakon vaših pogubnih vladavina. Oni će biti prvi u njegovoj odbrani, oni nemaju rezervni položaj kao vi, iza njih su djeca i grobovi, ništa svetije – poručili su radikali.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*