Kotorvaroški DNS podržao formiranje nove stranke

Kotorvaroški odbor DNS-a podržao je danas formiranje nove političke partije iza koje će stajati donedavni funkcioneri ove stranke na čelu sa doskorašnjim zamjenikom predsjednika DNS-a i predsjednikom Narodne skupštine RS Nedeljkom Čubrilovićem.

Poslije raskola između Čubrilovića i predsjednika DNS-a Marka Pavića struja u DNS-u koju predvodi Čubrilović pokrenuta je inicijativu za formiranje nove političke partije. Kao uvertira za to formiran je Nezavisni demokratski klub u Narodnoj skupštini RS koji trenutno broji četiri narodna poslanika.

Na sjednici Inicijativnog odbora za osnivanje nove političke organizacije koju će činiti bivši članovi DNS-a danas je za predsjednika tog tijela izabrana Spomenka Stevanović, a izborna skupština ove stranke zakazana je za 22. decembar. Tu odluku u ime Opštinskog odbora DNS-a Kotor Varoš podržao je Goran Đurić u svojstvu osnivača te stranke na lokalnom nivou.

Inicijativni odbor ima 48 članova iz svih devet izbornih jedinica, a današnjoj sjednici prisustvovalo je njih 45.

– Odredili smo u svim izbornim jedinicama predsjednike regionalnih inicijativnih odbora koji će raditi na njihovom formiranju na regionalnom i lokalnom nivou da bi se krenulo u formiranje izbornih skupština i sakupljanje delegata za izbornu skupštinu nove političke stranke koja će biti održana 22. decembra – rekla je Stevanovićeva i dodala da u sadašnjem DNS-u ni sastav Predsjedništva, ni Glavnog odbora ne odražavaju stavove i mišljenja članstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*