Kotorvaroški DNS i Demos poslije razlaza postali komšije

Demokratski narodni savez (DNS) i Demokratski savez (Demos) koji su donedavno bili u jednoj političkoj partiji i definitivno su se razišli i postali komšije u Ulici cara Dušana.

Demos je zadržao kancelariju u kojoj je do sada bilo sjedište Opštinskog odbora DNS-a, dok je DNS preselio s druge strane ulice u poslovni prostor do “Mtela”.

Demos, čiji je predsjednik Nedeljko Ćubrilović, nastao je nakon raskola u DNS-u koji je rezultirao izlaskom velikog broja funkcionera i članstva iz te stranke.  DNS su, između ostalog, napustila tri odbornika u Skupštini opštine Kotor Varoš – Tamara Kuprešak, Nenad Pezerović i Dragan Mijić, koji sada djeluju kao Klub odbornika Demosa, te svi funkcioneri iz Kotor Varoša na lokalnom i na republičkom nivou.

Na funkcijama na lokalu su načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Nemanja Panić i savjetnik načelnika opštine za medije Goran Đurić, te direktorice osnovnih škola “Sveti Sava” Kotor Varoš Slađana Šubara i “Petar Kočić” Šiprage Slobodanka Kalamanda. Funkcioneri na republičkom nivou su pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica Vanja Kuprešak i šef kabineta predsjednika Narodne skupštine RS Zlatko Jurić.

U DNS-u je ostala predsjednica Opštinskog odbora Kotor Varoš Daliborka Kerezović-Damjanović koja je i jedini odbornik te stranke u Skupštini opštine Kotor Varoš. Ona je bila prva žrtva obračuna dvije struje u DNS-u i smijenjena je sa pozicije direktora Šumskog gazdinstva “Vrbanja” Kotor Varoš pod optužbom da nije radila za zajedničke kandidate koalicije SNSD-DNS-SP na oktobarskim opštim izborima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*