Kotorvaroške osnovce čeka nastava na televiziji

Učenici osnovne škole na području opštine Kotor Varoš od utorka će nastavu slušati u svojim domovima putem televizije umjesto u školama. 

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković rekao je da od utorka od devet časova kreće instruktivna nastava za učenike osnovne škole.

– Pedagoški zavod RS i Radio-televizija RS će na prvom kanalu organizovati instruktivnu nastavu. Ovakva vrsta nastave je i zakonom predviđena. Sve oblasti koje budu obrađene u instruktivnoj nastavi tretiraju se kao da su djeca pohađala nastavu u školi – rekao je Višković.

On je naveo da ovim vidom izvođenja nastave nisu obuhvaćeni likovno, fizičko i muzički vaspitanje. 

Ministar prosvjete i kulture RS Natalija Trivić najavila je da će program instruktivne nastave podrazumjevati davanje osnovnih instrukcija i gradiva koje učenici treba da prelaze prema nastavom planu i programu koji je definisan u Republičkom pedagoškom zavodu.

– Sve se sprovodi s ciljem da bi naši učenici mogli da savladavaju gradiva iz razloga što znamo da je zbog virusa korona nastava obustavljena i u osnovnim i u srednjim školama – rekla je Trivićeva na današnjoj konferenciji za novinare.

Ona je istakla da će putem javnog servisa roditelji i učenici biti obaviješteni o tačnim terminima emitovanja, a oni koji ne uspiju da budu pored malih ekrana u to vrijeme moći će da isprate nastavu na zvaničnoj Internet stranici RTRS-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*