Kotorvaroška skupština smijenila direktora iz SP-a i imenovala novog iz SDS-a

Skupština opštine Kotor Varoš razriješila je na današnjoj sjednici Predraga Tešića sa pozicije direktora Agencije za lokalni ekonomski razvoj i za vršioca dužnosti direktora imenovala Čedu Komljenovića.

Za Tešićevu smjenu glasali su odbornici SDS-a, PDP-a, SDA i jedan odbornik iz reda hrvatskog naroda, odbornici Demosa su bili uzdržani, dok sjednici nisu prisustvovali odbornici SNSD-a, SP-a, DNS-a i Ujedinjene Srpske. Odluka o razrješenju Tešića obrazložena je neusvajanjem izvještaja o radu Agencije za lokalni ekonomski razvoj i nerealizacijom predviđenih projekata.

Tešić je kadar odnedavno opozicionog SP-a, dok je Komljenović imenovan kao kadar vladajućeg SDS-a. Odlukom o razrješenju Tešića nastavljen je sukob među dojučerašnjim koalicionim partnerima, koji je rezultirao izlaskom SP-a iz vladajuće koalicije u kojoj su SDS, PDP, SDA, Demos i DNS.

Skupština opštine Kotor Varoš je u decembru prošle godine razriješila i dva člana Upravnog odbora Agencije za lokalni ekonomski razvoj koji su imenovani na prijedlog SP-a i umjesto njih imenovala kadar SDS-a i SRS „Dr Vojislav Šešelj“. Na toj sjednici nije usvojen ni izvještaj o radu Agencije za lokalni ekonomski razvoj za 2017. godinu.

U SP-u su ovaj potez tada okarakterisali kao političku odmazdu vladajuće koalicije zbog njihovih stavova i poziva na formiranje nove većine u Skupštini opštine Kotor Varoš.

Odbornici su na današnjoj sjednici Skupštine opštine usvojili Program čišćenja i održavanja javnih asfaltnih i zelenih površina sa prikupljanjem i odvozom smeća i obnavljanjem zelenih javnih površina na gradskom području, Program uređenja gradskog građevinskog zemljišta i Program sanacije i održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva.

Usvojene su i informacije o stanju i održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Kotor Varoš za 2017. i 2018. godinu, te odluka o raspodjeli budžetskih sredstava za rad političkih stranaka za 2019. godinu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*