Kotorvarošanka Tijana Tepić promovisala CD

Kotorvarošanka Tijana Tepić, student treće godine Medicinskog fakulteta, promovisala je u Banjaluci CD duhovne i narodne muzike “Izbavljenje od tuge”.

Tepićeva kaže da se ideja za ovaj CD pojavila u trećem razredu Gimnazije kada su na aranžmane pjesama dodati savremeni efekti.

– Četiri duhovne i četiri narodne pjesme zvučale su prirodnije kada smo kompozicije prilagodili savremenom čovjeku, a veliku zahvalnost što je CD ugledao svjetlo dana dugujem mojoj porodici – istakla je Tepićeva, koja je prije tri godine objavila zbirku pjesama “Jedna suza i zagrljaj u svijetu”.

Jerej Živko Ilić naglasio je da je veoma značajno to što je Tijana svoju duhovnu i narodnu muziku promovisala i dala doprinos u godini kada se obilježava 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

– Njena muzika je crkveno pojanje, molitva u notama koja duhovno oplemenjuje čovjeka. Moja duhovnost je veća što sam imao tu čast da joj predajem vjeronauku, a oblikujući je kao ličnost Tijana je otvorila novu životnu epohu – rekao je Ilić i dodao da Tijanine pjesme unose radost u srca.

Profesor Zoran Pejašinović istakao je da je Tepićeva pisanjem poema i sviranjem klavira još u gimnazijskim danima pokazivala sklonost prema duhovnoj i narodnoj muzici.

– Naziv albuma jasno govori da je Tepićeva u vjeri i muzici tražila izbavljenje od tuge, jer život je božiji dar i na čovjeku je da pronađe način kako da se izbavi od tuge – poručio je Pejašinović.

O albumu “Izbavljenje od tuge” govorio je i profesor Goran Baštinac koji je rekao da Tijanin glas predstavlja orkestar vokala koji je aktuelizovan i podržan atmosferom kako bi kompozicije zvučale prirodnije.

Promocija je održana u Jevrejskom kulturnom centru “Arie Livne” u Banjaluci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*