Kotorvarošanin predložen, pa na sumnjiv način ostao bez stipendije

Mladi džudista Mladosti iz Kotor Varoša Stefan Pejaković obratio se javnosti sa tvrdnjom da je nečasnim radnjama i mimo stava stručne komisije ostao bez sportske stipendije Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

Pejaković je član reprrzentacije BiH i s obzirom na veoma dobre rezultate u 2017. godini konkurisao je na javni poziv za dodjelu stipendija koje je raspisalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

Pejaković je u prošloj godini osvojio 17 medalja među kojima su i tri medalje na prvenstvima BiH koje su bile presudne u bodovanju za stipendije. Postao je vicešampion BiH u juniorskoj kategoriji bez obzira na to što je kadet. Pored toga Pejaković je zauzeo i peto mjesto na prvenstvu Balkana za juniore iako je još kadet, te treće mjesto na međunarodnom turniru super kategorije Nagaoka kup u Ljubljani.

– Predao sam dokumentaciju i ušao u uži izbor od pet kandidata, a četiri su dobila stipendiju. Dobio sam informaciju da me je komisija predložila kao trećeg na bodovnoj rang listi. Međutim, na konačnom spisku mog imena nije bilo, a potom smo saznali da je ministarka Jasmina Davidović na posljednjoj sjednici prekrižila moje ime i odabrala četiri momka iz istočnog djela RS, iako je komisija predložila da dobijem stipendiju – rekao je Pejaković.

On je dodao da je džudista koji se na kraju našao ispred njega postao vicešampion BiH u kategoriji kadeta, ali da je osvojio jednu medalju manje na prvenstvima BiH i da nije imao plasman na prvenstvu Balkana.

– Da sve bude zanimljivija tri od četiri momka koji su se našli na listi stipendista nisu imali inostrani plasman i plasman na prvenstvu Balkana. Mislim da sam ostećen jer sam imao sigurno bolji rezultat bar od momka koji se u posljednji čas našao na listi stipendista – istakao je Pejaković i dodao da je njegov otac želio da uloži žalbu, ali da se danima niko nije javljao na kontakt telefon i da su ostali uskraćeni za odgovor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*