Kotorvarošanin ponudio hotel za smještaj osoba za samoizolaciju

Hotelijeri sa područja banjalučke regije spremni su da pomognu u suzbijanju širenja virusa korona i ukoliko bude potrebno otvorićе vrata hotelskih soba za smještaj lica kojima je naložena samoizolacija, а među njima je i Kotorvarošanin Sladomir Đurić.

Područna privredna komora Banjaluka uputila je dopis hotelijerima kako bi utvrdili da li su u mogućnosti da pomognu u vezi sa smještajem lica koja moraju u izolaciju. U dopisu je navedeno i da su od nadležnih republičkih institucija obaviješteni da bi smještaj u hotelima bio mnogo bolja opcija od zbrinjavanja tih osoba u kontejnerima, te da bi bilo dobro u ovom slučaju postići dogovor o plaćanju sa zainteresovanim hotelima.

Među prvima koji su iskazali spremnost da pomognu u ovoj situaciji je banjalučki hotel “Grand” čiji suvlasnik Sladomir Đurić kaže da hotel raspolaže sa 56 ležajeva, te da bi mogli smjestiti tridesetak osoba.

-Svi smo na istom zadatku da se što prije izborimo sa nedaćama koje su nas zadesile. Hotel je u potpunosti opremljen, ima svoju kuhinju, parking i dvorište i izolovan je od ostalih objekata u okruženju, te je u tom smislu podoban za izolaciju. Vjerujem da ćemo, ako svi pomognemo onoliko koliko možemo, veoma brzo prevazići situaciju koja nas je zadesila i nastaviti normalno da živimo i radimo – rekao je Đurić i dodao da je humani aspekt trenutno iznad svega.

Da sobe stave na raspolaganje onima kojima bude potreban prostor za izolaciju, spremni su i u hotelu “Ćubić” iz Laktaša koji raspolaže sa 45 soba.

– Imamo uslove da prihvatimo oko 40 građana kojima bude bio potreban takav vid smještaja. U dogovoru sa nadležnima utvrdićemo detalje smještaja i svega ostalog što bude potrebno ljudima koji tu borave – istakao je upravnik hotela “Ćubić” Miloš Sladojević.

Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić rekao je da su odmah nakon što su poslali mejl dobili potvrdu dva hotela i jednog hostela koji su spremni da otvore vrata svojih ugostiteljskih objekata.

– Na ovaj način ti ugostitelji bi izašli u susret RS, a njihovo osoblje bi bilo angažovano u skladu sa preporukama nadležnih u pogledu higijene i dezinfekcije – rekao je Račić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*