Kotorvarošanin ponovo heroj, spasio ženu u Čelincu

Prava drama odigrala se večeras u Čelincu, a u heroja je po drugi put za godinu izrastao Nemanja Pejaković iz Kotor Varoša koji je spasio ženu koja je ispala iz kombija u pokretu.

Dok se automobilom vozio iza kombija Pejaković nije ni slutio šta će ga zadesiti, ali je ostao pribran i brzom reakcijom pomoghao nesrećnoj ženi.

– Ispred mene se kretao kombi i u trenutku je iz njega ispala žena koja je odmah izgubila svijest. Zaustavio sam automobil, uključio četiri žmigavca i dotrčao do kombija. Našao sam vodu i polio je po licu, a potom otrčao do jedne kuće i donio šećer poslije čega je žena brzo povratila svijest – ispričao je Pejaković za “Moj Kotor Varoš”.

Kada je vidio da je stanje mnogo bolje pozvao je Hitnu pomoć, koja je brzo stigla i ukazala medicinsku pomoć ženi. Prva procjena ljekara je da je nesrećna žena imala napad gušenja i da je zbog toga povukla ručicu od vrata kombija kako bi došla do vazduha, ali je u tom trenutku ispala.

Pejakoviću je ova scena vratila sjećanje na prošlu godinu kada se takođe u pravo vrijeme našao na pravom mjestu i spasio  dječaka koji se okliznuo i upao u bazen u banjalučkom kompleksu “Akvana”.

Bivši sportista, skroman kao i tada, ponavlja da su manje važni oni koji pomažu od onih koji su u nevolji.

– Nije važno da li sam pomogao ja ili neko drugi. Bitno je da bude spasen onaj kome je potrebna pomoć. Nema ljepšeg osjećaja od toga da nekome spasite život – istakao je Pejaković koji je još jednom na djelu pokazao plemenitost i ljudskost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*