Kotorvarošanin među najboljim studentima u BiH i dobitnicima m:tel-ove stipendije

Kompanija m:tel organizovala je danas u Banjaluci svečanu dodjelu stipendija najboljim studentima elektrotehnike i fakulteta informacionih tehnologija iz cijele BiH, a u odabranom društvu našao se i Duško Vrljanović iz Kotor Varoša.
Ovaj uspješni student Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci našao se među 25 studenata, koji će stipendiju m:tel-a primati do kraja prvog ciklusa studija. Pored mjesečnog iznosa od 300 KM, novi stipendisti će imati priliku da u ovoj kompaniji provedu mjesec na praksi i na taj način steći iskustvo iz naučne oblasti koju izučavaju.
M:tel je projekat dodjele stipendija organizovao po sedmi put, a uključuje studente elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Fakulteta elektrotehnike Tuzla, Fakulteta strojarstva i računarstva i Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru.
Generalni direktor kompanije m:tel Marko Lopičić poželio je dobrodošlicu izabranim najboljim studentima, koji će nastaviti tradiciju njihovih prethodnika i ponijeti titulu stipendista kompanije m:tel.
– Zadovoljstvo mi je i ove godine prisustvovati ovoj svečanosti, a još veće zadovoljstvo mi je što imam čast uručiti stipendije ovim mladim talentovanim ljudima iz cijele BiH. Stipendije su od početka zamišljene ne samo kao jednosmjerna podrška studentima u finansijskom smislu, one su mnogo više od toga. Projekat je motivisan odlukom da najboljim studentima m:tel bude oslonac u svim njihovim potrebama i preprekama na koje nailaze tokom obrazovanja. Imaće mogućnost da obave praksu u kompaniji koja je lider u oblasti telekomunikacija u BiH i koja se bavi pružanjem telekomunikacionih usluga najnovije generacije, ali i pomoć i mentorstvo naših stručnjaka u slučajevima i onda kada to stipendista treba, te mogućnost da se oni u budućnosti vide u kompaniji kao važne karike razvoja kao njeni zaposleni – rekao je Lopičić i dodao da je ovakav odnos prema stipendistima rijetka praksa.
Novoizabrani dekan Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci Branko Blanuša je istakao da je važna saradnja sa kompanijama poput m:tel-a i u smislu podrške najboljim studentima putem stipendija i ustanovama koje školuju budući kadar na kojem će se zasnivati razvoj društva.
– Zadovoljstvo mi je vidjeti veliki broj prijava sa odličnim rezultatima koje su ti mladi, talentovani ljudi postigli tokom studiranja i pred kojima je sjajna budućnost – rekao je Blanuša.
Kompanija m:tel je u posljednjih sedam godina u okviru ovog projekta vrata otvorila za oko 150 mladih i talentovanih ljudi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*