Kotorvarošanin iz Slovenije donirao Domu zdravlja 2.500 maski

Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon“ Kotor Varoš dobio je danas 2.500 zaštitnih maski koje je donirao Janko Trivunović – Kotorvarošanin koji već decenijama živi i radi u Sloveniji.

Trivunović ni u ovim teškim vremenima izazavnim širenjem virusa korona nije zaboravio rodni kraj.

– Svaki dan gledam slike nadljudske borbe ljekara protiv virusa širom svijeta, a posebno u Italiji i Španiji. Virus se širi i u Sloveniji i ušao je u zdravstveni sistem pa me to nagnalo da pomognem medicinskim radnicima u mom Kotor Varošu kako bi, dok štite zdravlje drugih, zaštitili i sebe – rekao je Trivunović za „Moj Kotor Varoš“.

On je rekao da je mislima uz rodbinu, komšije, prijatelje i ostale Kotorvarošane i apelovao na njih da se maksimalno zaštite, navodeći da je najbolja zaštita da ostanu u svojim domovima.

– Želim da zahvalim i našem Kotorvarošaninu Stamenku Korićancu koji je ekspresno reagovao, prihvatio narudžbu i iz „Jumka“ isporučio zaštitne maske – kaže Trivunović.

Direktor Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ Vladimir Bibić zahvalio je Trivunoviću na pomoći u ime svih zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

– Zaštitne maske su našim radnicima svakodnevno potrebne jer su u stalnom kontaktu sa pacijentima i izloženi su riziku od prenošenja virusa. Iako trenutno imamo dovoljno maski i dezinfekcionih sredstava donacija će nam dobro doći jer je i njihova potrošnja velika. Dio maski biće podijeljen i pacijentima za koje naše medicinsko osdoblje procijeni da su im neophodne – rekao je Bibić za „Moj Kotor Varoš“.

Maske su proizvedene u pogonu kompanije „Jumko“, a njihov poseban kvalitet što je moguća višekratna upotreba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*