Kotorvarošanin iz Kine kreće u osvajanje Azije

Kotorvarošanin Miroslav Tešić, koji se proslavio inovacijama u oblasti elektro-energetike i novih tehnologija, boravio je u kineskom gradu Šenzen kako bi dogovorio poslove za azijsko tržište kao menadžer njemačke kompanije “Magment”.

– Otvaramo ispostavu naše firme u Kini i u saradnji sa tamošnjim kompanijama razvijaćemo određene vrste softvera i elektronskih dijelova. Planiramo da zajedno sa kineskim partnerima uspostavimo prvi međunarodni standard za dinamičko punjenje električnih vozila na svijetu – istakao je Tešić za “Moj Kotor Varoš”.

Ističući da su na našim prostorima prisutni brojni stereotipi o Kini, Tešić kaže da se uvjerio u ono što je i znao – Kina je ogromno tržište za kvalitetne proizvode, ali i zemlja u kojoj se proizvode visokokvalitetni proizvodi po najstrožijim svjetskim standardima.

– Nije slučajnost što je kineska ekonomija postala prva u svijetu – rekao je Tešić.

Tešić je na veliku scenu izašao patentom vertikalne vjetroturbine sa kojim je prije desetak godina osvojio prvo mjesto na takmičenju inovatora u organizaciji Svjetske banke. Razvoj te inovacije odveo ga je put Njemačke gdje se skrasio u kompaniji “Magment” čije je sjedište u Minhenu. Tešić radi kao menadžer za razvoj biznisa.

U vrijeme kada kineski proizvodi preplavljuju evropsko tržište, menadžment ove firme se odlučio da svojim kvalitetom uđe na tržište Azije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*