Kotorvarošanin i Banjalučanin uhapšeni zbog pokušaja ubistva

Dalibor Ćirić (35) iz Banjaluke i Admir Fifić (31) iz Kotor Varoša uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da ubiju Danijela Topića Vilmu iz Banjaluke (31), prenose banjalučki mediji.

Policija uhapšene tereti da su u banjalučkom naselju Borik u ponedjeljak nakon prepirke nožem izboli Topića u predjelu grudnog koša. Sva trojica su odranije poznati po krivičnim djelima.

Prema riječima očevidaca, napadu je prethodila žustra rasprava tokom koje je razbijeno staklo na automobilu jednog od napadača, koji je nakon uboda pobjegao u bijelom “golfu četiri”.

Povrijeđeni je zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru RS gdje su mu konstatovane ubodne rane u predjelu desne strane grudnog koša.

– On je operisan i njegovo stanje je stabilno. Ostaće kod nas na praćenju stanja i liječenju – rekli su u bolnici.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović rekla je da je u toku ispitivanje uhapšenih lica i utvrđivanje ostalih činjenica krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

Topić je 2011. godine osuđen na četiri godine i tri mjeseca zatvora zbog razbojništava koje je počinio 2008. i 2009. godine. Topić je 2008. godine provalio u stan Luke i Maje Bogdanović i napao ih. Godinu kasnije je, prijeteći nožem i šrafcigerom, od radnika kafića “Medžik star” oteo 300 maraka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*