Kotorvarošanin dobitnik nagrade povodom Dana grada Banjaluka

Mladom rukometašu banjalučkog Borca Arseniju Bubiću iz Kotor Varoša biće uručena nagrada povodom 22. aprila – Dana grada Banjaluka.

Skupština grada Banjaluka donijela je juče odluku o aprilskim nagradama, koje se tradicionalno dodjeljuju povodom Dana grada. Nagrada mladima pripala je rukometašima Borca Arseniju Bubiću i Srđanu Mijatoviću, dirigentu Gradskog tamburaškog orkestra Zlatanu Miriću, klubu “Balmun”, plivaču Mihajlu Čeprkalu i profesoru Miroslavu Malinoviću.

Bubić za “Moj Kotor Varoš” kaže da mu je ukazana velika čast i da nije očekivao da će naći među laureatima s obzirom na to koliko uspješnih sportista ima Banjaluka.

– Želim da zahvalim svima koji su se opredijelili za mene i time mi ukazali ogromnu čast. Nije mala stvar biti među najuspješnijim mladim ljudima u gradu kao što je Banjaluka gdje je veliki broj mladih uspješan u raznim oblastima. Nagrada će mi biti još jedan podstrek da nastavim sa predanim radom i treninzima i da na terenu opravdam veliko povjerenje koje mi je ukzano. Želim da zahvalim klubu, saigračima i porodici bez kojih nijedan moj uspjeh ne bi bio moguć. Ovo je naša zajednička nagrada – istakao je Bubić.

Odlukom banjalučkih odbornika najvažnija nagrada Ključ grada sa poveljom “Počasni građanin grada Banjaluke” pripala je premijerki RS Željki Cvijanović i direktoru Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” Goranu Taliću.

Zlatni grb dodijeljen je proslavljenom rukometnom stručnjaku Velimiru Petkoviću, reditelju Nikoli Pejakoviću, profesoru Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Biljani Antunović i etnologu Danijeli Đukanović.

Plakete Grada Banjaluka dobili su glumac Ljubiša Savanović, Ružica Atanacković iz Udruženja “Zajedno”, Gradska organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila, doktorica Snežana Kutlešić, KUD “Veselin Masleša”, Galina Marjanović iz Udruženja “Duga”, direktorica Muzeja savremene umjetnosti RS Sarita Vujković i profesor Pravnog fakulteta Nikola Mojović.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je podsjetio da je u ferbuaru raspisan javni poziv na kojem su svi građani imali priliku da predlože kandidate i da je stiglo oko 40 prijedloga za aprilske nagrade.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*