Kotorvarošani za dlaku izbjegli eksploziju na Rebrovcu

Samo nekoliko minuta prije eksplozije išli smo po doručak i na sreću vratili smo se u radnju prije nego što se začula snažna detonacija koja je potresla zgradu, kaže za “Moj Kotor Varoš” šef poslovnice firme “Elim” u banjalučkom naselju Rebrovac Dalibor Kragić.

Prodavnica ove firme, čiji je vlasnik Mile Marković iz Obodnika i u kojoj su zaposleni radnici iz Kotor Varoša, nalazi se samo nekoliko metara od mjesta na kojem je ispod automobila aktivirana eksplozivna naprava.

– Samo što smo se vratili u radnju odjeknula je snažna eksplozija i sve se zatreslo. Na radnji je razbijeno jedno staklo, ali na sreću niko od radnika nije povrijeđen. Kada smo izašli vani automobil je već bio u plamenu, a iz njega je kuljao gust crni dim – rekao je Kragić.

Eksplozija se dogodila na parkingu ispred žute zgrade na raskrsnici u blizini rebrovačkog mosta. Vatra se sa “mercedesa” ispod kojeg je postavljena eksplozivna naprava proširila na još dva vozila na parkingu, a na teren su osim policije upućeni i hitna pomoć i vatrogasci.

U eksploziji su povrijeđeni vlasnik automobila i prolaznik. Prema informacijama koje su objavili banjalučki mediji vlasnik “mercedesa” je profesor fizičkog vapitanja u Tehnološkoj školi Spaso Šakota kojeg su ranije učenice optužile za pedofiliju.

Policija je blokirala sve prilaze rebrovačkom mostu i zgradi ispred koje se dogodila eksplozija, a na toj lokaciji ubrzo su se pojavili i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor Policije RS Darko Ćulum.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*