Kotorvarošani “Uspavanom ljepoticom” oduševili Zvornik i Miliće

Amatersko pozorište iz Kotor Varoša izvelo je danas predstavu “Uspavana ljepotica” na 16. Festivalu omladinskih pozorišta RS u Zvorniku.

Scenarista i reditelj predstave Velide Popović rekla je za MKV da su ponbrali simpatije zvorničke publike.

– Sve je proteklo fantastično i imali smo odličan nastup. Važnije od našeg zadovoljstva je da je publika na kraju predstave bila zadovoljna – rekla je Popovićeva i dodala da su predstavu u okviru festivala odigrali i u Milićima.

Osim naših glumaca na Festivalu omladinskih pozorišta nastupilo je “Dis-Pozorište mladih” iz Banjaluke koje je izvelo predstavu “Granice” čiji je režiser Novica Bogdanović.

Festival omladinskih pozorišta počeo je u subotu naveče u zvorničkom Domu omladine predstavom “Umreži me nježno”, scenariste i režisera Brankice Radonjić, a u izvođenju Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Prnjavora.

Večeras će “Banjalučko studentsko pozorište” izvesti predstavu “Prljavi veš” po tekstu Bogoljuba Đorđevića i u režiji Aleksandra Pejakovića.

Tokom četiri festivalska dana biće izvedeno deset predstava, a 16. Festival omladinskih pozorišta RS trajaće do 18. oktobra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*