Kotorvarošani pomažu svom bivšem svešteniku izgradnju parohijskog doma

Kotorvaroški privrednici Slavko Đukić i Slobodan Mirković posjetili su u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke sveštenika Mirka Batara koji je donedavno službovao u Vrbanjcima kod Kotor Varoša i pridarili materijal za unutrašnje uređenje parohijskog doma.

Parohijski dom koji zajedničkim snagama grade Batar i parohijani nalazi se u završnoj fazi, a skorom završetku doprinijeće i donacija dvojice kotorvaroških privrednika. Batar nije skrivao zadovoljstvo zbog posjete prijatelja kojima je zahvalio na vrijednoj donaciji i uzvratio poklonom.

– Đukić i Mirković su u duhu vjernika i dobrotvora pridarili materijal za unutrašnje uređenje i time doprinose bržem završetku crkvenog objekta. Hvala im na posjeti, a bilo mi je zadovoljstvo podsjetiti se na prošla vremena i provesti ugodno vrijeme sa njima. Posebno im se u svoje i ime gospodnje zahvaljujem na donaciji našoj parohiji – rekao je Batar.

On je dodao da su Đukić i Mirković poznati kao dugogodišnji priložnici i donatori, a nosioci su i najviših crkvenih priznanja i gramata dobrotvora Srpske pravoslavne crkve.

– Njima i njihovim porodicama neka je na zdravlje i spasenje sve što čine za svoju svetu crkvu, a milostivi Bog neka blagoslovi svako dobro koje daruju svom narodu – poručio je Batar.

Batar je do prošle godine službovao u Vrbanjcima i za vrijeme višegodišnjeg boravka prirastao za srca parohijana koji ga i nakon odlaska često posjećuju, a takav slučaj je i sa vlasnicima građevinskog preduzeća “Građus” i preduzeća za međunarodni transport “Cabo trans” Đukićem i Mirkovićem sa kojima je izgradio prijateljstvo.

– Bilo je zadovoljstvo posjetiti oca Mirka koji je za kratko vrijeme ostavio dubok duhovni trag u našim krajevima. Sada se pokazao i kao dobar domaćin. Bilo je divno provesti nekoliko sati sa njim i tamošnjim mještanima i vjernicima – kaže Mirković i dodaje da će uskoro ponovo u Bronzani Majdan još ljepšim povodom – na osveštanje parohijskog doma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*