Kotorvarošani pali na ispitu, biblioteci poklonili tek nekoliko knjiga

Akcija Narodne biblioteke Kotor Varoš u kojoj su Kotorvarošani ovoj ustanovi mogli pokloniti knjige nije naišla na veći odziv, pa je knjižni fond obogaćen tek sa nekoliko naslova.

Narodna biblioteka raspolaže s fondom od oko 27.000 knjiga, a kako bi ga obogatila od 15. do 31. oktobra je, povodom mjeseca knjige, trajala akcija u kojoj su svi koji poklone dvije i više knjiga imali pravo na besplatnu godišnju članarinu. Iako je za vrijeme akcije povećan broj članova biblioteke, tek nekoliko Kotorvarošana se odlučilo da donira knjige.

– Akcija koju smo organizovali prošla je solidno, ali čini mi se da je nešto lošije medijski propraćena, pa samim tim ni efekat nije na zadovoljavajućem nivou. Upisali smo veći broj novih članova, ali su oni rijetko koristili pogodnost da doniraju dvije knjige i da ih besplatno učlanimo. Istinski ljubitelji pisane riječi znaju da u našoj arhivi mogu naći kvalitetne naslove i vjerovatno stoga nisu željeli da nam donesu neke manje značajne naslove samo radi besplatne članarine – rekao je za MKV direktor Narodne biblioteke Vukan Bijelić.

Osim stavljanja tačke na akciju, s posljednjim danom oktobra je zatvorena i izložba u Narodnoj biblioteci “U susret Vuku”. Izložba je bila organizovana povodom 200. godišnjice od izdavanja književnih djela “Pjesnarica” i “Pismenica” i 150 godina od smrti Vuka Stefanovića Karadžića. Izložba je iz Kotor Varoša preseljena u Čelinac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*