Kotorvarošani dočekali Novu godinu uz muziku, vatromet i poklone

Veliki broj Kotorvarošana i posjetioca iz susjednih opština dočekali su Novu godinu na otvorenom na gradskom trgu uz dobru zabavu za koju su se pobrinuli lokalni muzičari i estradna zvijezda Lukijan Ivanović.

Ulazak u 2019. godinu, na proslavi koju je organizovala Turistička organizacija Kotor Varoš uz pokroviteljstvo načelnika opštine Zdenka Sakana, označen je vatrometom.

Okupljene na trgu zabavljali su etno grupa “Žubor”, Kulturno-umjetničko društvo “Brio rudar”, “Braća Žderić” i Ranko Gavrilović, a zvijezda večeri ponovo je bio banjalučki muzičar Lukijan Ivanović, koji je i prošle godine u najluđoj noći zabavljao Kotorvarošane.

Djed Mraz je najmlađim posjetiocima dijelio paketiće, dok su za starije pripremljeni kuvano vino, čaj i peciva, a mogli su da osvoje i vrijedne poklon bobove u nagradnoj igri.

Načelnik opštine je tačno u ponoć poželio Kotorvaršanima i gostima srećnu Novu godinu.

– Uz želju da 2019. godina bude bolja i uspješnija od prethodne, vjerujemo da ćemo svi imati više stvaralačke inicijative, strpljenja, hrabrosti i volje za veću društvenu odgovornost i da ćemo zajedničkim snagama istrajati na onom što smo započeli – rekao je Sakan.

On je istakao da se završila se još jedna dobrim dijelom uspješna za lokalnu zajednicu i njene stanovnike.

– U godini za nama, nastavili smo da izgrađujemo i uljepšavamo naš grad, podižemo nivo komunalnih usluga i realizujemo značajan broj investicija, podjednako važnih za sve građane – poručio je Sakan.

Kotorvarošani su Novu godinu dočekali i u porodičnoj atmosferi, a mlađi su ulazak u 2019. proslavili u ugostiteljskim objektima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*