Kotorvarošani darovali 158 doza krvi

U drugoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu danas je prikupljeno 158 doza dragocjene tečnosti koje će biti predate Zavodu za transfuzijsku medicinu RS. 

– Krv je lijek koji jedino čovjek može da proizvede. Dok sam zdrav i sposoban rado ću davati krv, a apelovao bih da se i mladi uključe u ovakve akcije – rekao je Jasmin Varošić, koji je 20. put dao krv.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović rekao je da se akciji odazvalo 189 Kotorvarošana, ali su rigorozne kontrole ljekara i novi evropski standardi jasno stavili do znanja da samo u potpunosti zdrava osoba može dati krv.

Akciju “Da popunimo ljetne rezerve krvi” organizovala je Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš uz podršku opštine i nekolicine privrednika. U Kotor Varošu je evidentirano 550 dobrovoljnih davalaca krvi, a danas je dragocjenu tečnost prvi put dalo 12 novih dobrovoljnih davalaca.

– Sve veći odziv novih mladih davalaca rezultat je stalne promocije značaja davanja krvi koju provodi Crveni krst u Kotor Varošu – istakao je predsjednik Komisije za animiranje dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta Kotor Varoš Duško Vasiljević.

Kotor Varoš je poslije Ugljevika opština sa najviše evidentiranih dobrovoljnih davalaca krvi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*