Kotorvarošani darovali 125 doza krvi

U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu danas je prikupljeno 125 doza krvi za potrebe Zavoda za transfuzijsku medicinu RS.

Sekretar opštinskog Crvenog krsta Borislav Brborović rekao je da su se za prvu ovogodišnju akciju prijavile 172 osobe od kojih 47 nije moglo dati krv zbog zdravstvenih razloga.

– Ovo pokazuje da su mještani Kotor Varoša savjesni i spremni da pomognu. Posebno smo ponosni na deset sugrađana koji su prvi put dobrovoljno dali krv – istakao je Brborović.

On je naglasio da u Kotor Varošu sve više dobrovoljnih davalaca, što je garancija da će uvijek biti dovoljno krvi.

Predsjednik Komisije za animiranje dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta Kotor Varoš Duško Vasiljević rekao je da su građani pokazali odgovornost i solidarnost.

– Kontinuirana edukacija, informisanje i podizanje svijesti građana o značaju dobrovoljnog davanja krvi jedini je način za postizanje cilja, a to je da pacijent ne čeka krv, već da krv čeka pacijenta – istakao je Vasiljević.

Radenko Smiljić, koji je dao krv 25. put, rekao je da je to poseban osjećaj jer na taj način nekome spasava život.

– Svako od nas treba da bude dobrovoljni davalac krvi i da imamo razvijen osjećaj da možemo nekome spasiti život – naglasio je Smiljić.

U Kotor Varošu ima više od 550 dobrovoljnih davalaca krvi, a današnju akciju organizovao je opštinski Crveni krst, uz podršku privrednika i lokalne uprave.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*