Kotorvarošani dali milione za vlasništvo u Novoj banci

Firma “Respect plus” čiji su suosnivači Kotorvarošani Sladomir Đurić i Njegoslav Đukić kupili su akcije Nove banke iz Banjaluke i povećala je svoj udio na 3,1 odsto čija je tržišna vrijednost oko tri miliona maraka.

Đurić je i suvlasnik banjalučkog preduzeća “Autoprevoz”, dok Đukić živi i radi u Švajcarskoj.

Prema podacima sa Banjalučke berze, „Respect plus“ je upisan kao jedan od deset najvećih akcionara Nove banke. Firma „Respect plus“ Banjaluka bavi se konsaltingom, menadžmentom i uslugama u informacionim tehnologijama. Prema podacima iz poslovnih registara zapošljava četiri radnika, a lani je imala dobit od oko 280.000 KM.

Đurić kaže da su u pitanju male transakcije sa akcijama Nove banke i da to nije značajan dio koji bi mogao da utiče na promjene ili bilo kakve turbulencije.

– To je klasična trgovina za sada, ja sam na berzi prisutan u kontinuitetu, tako da, ako i trgujem, to je u manjim dimenzijama – rekao je Đurić.

Na pitanje da li će ići u dalju kupovinu akcija Nove banke, kako bi povećao udio u vlasništvu, Đurić je rekao da to zavisi od cijene na tržištu.

– Ako bude postojala mogućnost kupovine po povoljnijoj cijeni, možda bude još, sve zavisi od kretanja cijene na berzi – naglasio je Đurić.

Kompanija “MG Mind” čiji je vlasnik Mladen Milanović Kaja započela je preuzimanje pozicije najvećeg akcionara Nove banke 5. decembra kada je kupila akcije vrijedne 2,9 miliona KM od firme “Financ”. “MG Mind” planira da kroz nekoliko milionskih transakcija postane najveći pojedinačni akcionar banke, što se i desilo, a za sada je stigao do 9,4 odsto akcija Nove banke. (Capital.ba)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*