Kotorvarošani biraju vlast, kasnilo otvaranje tri biračka mjesta

Od 34 redovna biračka mjesta na području opštine Kotor Varoš jutros je na vrijeme otvoreno 31, dok su tri otvorena sa zakašnjenjem zbog brojanja glasačkih listića, potvrđeno je za “Moj Kotor Varoš” u Opštinskoj izbornoj komisiji Kotor Varoš.

– Sva redovna biračka mjesta, izuzev tri, otvorena su na vrijeme u sedam časova. Na tri biračka mjesta je kasnilo otvaranje po pola časa zbog prebrojavanja glasačkih listića. Na tim mjestima će biti produženo redovno vrijeme za glasanje koje na ostalim biračkim mjestima ističe u 19 časova kada će biti prekinuta i izborna šutnja – rekli su u Opštinskoj izbornoj komisiji Kotor Varoš.

Glasački materijal je distribuiran na sva glasačka mjesta na području opštine Kotor Varoš i sve je spremno da današnji izbori budi sprovedeni po najvišim standardima i u skladu sa Izbornim zakonom.

U birački spisak u Kotor Varošu upisano je 20.320 glasača, dok pravo glasa putem pošte ima njih još 1.490. Birači na području opštine Kotor Varoš moći će da ostvare svoje građansko pravo na 34 redovna glasačka mjesta i putem jednog mobilnog tima.

Za sprovođenje i regularnost izbora osim Opštinske izborne komisije brinuće i 442 člana biračkih odbora i 330 posmatrača.

Punoljetni građani će moći da biraju člana Predsjedništva BiH iz RS, predsjednika RSi poslanike u Narodnoj skupštini RS i Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*