Kotor Varošu odobreni projekti za raseljena lica i povratnike

Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH odabrala je infrastrukturne i projekte elektrifikacije stambenih jedinica na prostorima na kojima žive raseljena lica i povratnici ukupne vrijednosti skoro 2,8 miliona KM.

Za 64 projekta izgradnje i obnove komunalne i socijalne infrastrukture povratnika i raseljenih lica obezbijeđena su nepuna dva miliona KM, a najviše projekata biće realizovano u Bijeljini, Derventi, Istočnoj Ilidži, Loparama, Kotor Varošu, Tuzli, Konjicu, Gradačcu i Kaknju, saopšteno je iz Ministarstva za ljuska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Kada je riječ o elektrifikaciji povratničkih naselja, odlukom Komisije za izbjeglice i raseljena lica BiH obezbijeđeno je 838.507 KM za finansiranje 19 projekata u Rogatici, Foči, Novom Goraždu, Višegradu, Palama, Han Pijesku, Zvorniku, Brodu, Derventi, Mostaru i Pelagićevu.

Komisija je utvrdila i tekst javnih poziva za infrastrukturne i projekte elektrifikacije stambenih jedinica povratnika i raseljenih lica ukupne vrijednosti 2,22 милиона КМ. Iz te sume će 1,52 miliona biti usmjerena za infrastrukturne, a 700.000 KM za projekte elektrifikacije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*