Kotor Varoš želi dublju saradnju sa bratskim Herceg Novim

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu opštine Kotor Varoš Predrag Tešić razgovarao je o unapredenju saradnje sa bratskom opštinom Herceg Novi u Crnoj Gori.
Predsjednik opštine Herceg Novi Dragan Janković i predsjednik Skupštine opštine Andrija Radman ugostili su delegacije gradova pobratima povodom 48. izdanja tradicionalne turisticke manifestacije – “Dani mimoze 2017”. Osim Tešića čelnici Herceg Novog ugostili su i predstavnike Kranja iz Slovenije i Sopota iz Srbije, a gosti su istakli da je uvijek zadovoljstvo biti u Herceg Novom na manifestaciji po kojoj se taj grad prepoznaje.
– Ovakvi sastanci su prilika za druženje, ali i za razgovor o intenziviranju saradnje između gradova koje veže višegodišnje prijateljstvo – rekao je Tešić.
Poslije završetka sastanka učesnici su posjetili feštu na Škveru, uživali u defileu muzickih sastava i mažoretki i vrhunskoj ribi koju su pripemale novske domaćice. Večeras će biti gosti maskenbala u hotelu “Palmon bay” u Igalu, gdje će im se pridružiti i predstavnici drugih pobratimskih gradova Herceg Novog.
Praznik mimoze je neposredan razlog što brojne delegacije i gosti ovih dana borave u Herceg Novom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*