Kotor Varoš večeras uz Leu Šućurović

Đurđevdanski festival dječije pjesme “Banjaluka 2019” biće održan večeras, a u trci za nagrade je i supertalentovana Kotrovarošanka Lea Šućurović koja će otpjevati duetsku pjesmu „Sreća“ sa Nikolinom Čakalj iz Gradiške.

Svi koji žele da podrže Leu i Nikolinu da osvoje nagradu publike mogu to da učine slanjem SMS poruke sa sadržajem „GLAS 9“ na broj 091 410 100. Glasanje je već počelo i trajaće do završetka takmičarskog dijela programa.

Lea je rođena 9. novembra 2008. godine i odlična je učenica četvrtog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” u Kotor Varošu. Uz najveću ljubav muziku voli sport i strane jezike. Najviše sluša stranu muziku, a njena omiljena pjevačica je Adel.

Njen muzički talenat otkrila je učiteljica Miljana Tepić, kojoj je na tome veoma zahvalna. Lea je pozitivna i kreativna, a njen moto je da je najveći hendikep imati negativan stav.

Leu Nikolinu i otsale učesnike 26. izdanja Đurđevdanskog festivala primio je danas gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je istakao da je ovo manifestacija od regionalnog značaja.

– Mnogi učesnici ovog festivala danas su renomirani umjetnici, a ima i onih koji su prešli u kompozitorske ili autorske vode – rekao je Radojičić.

Urednik takmičarskog dijela festivala Dragoljub Sladojević naveo je da će humanitarni fond ovogodišnjeg festivala činiti prihod od prodatih ulaznica i glasanja putem SMS poruka, a pobjednik će odlučiti gdje će novac biti usmjeren.

Na ovogodišnjem Đurđevdanskom festivalu učestvovaće 19 mališana iz BiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Rusije. Biće izvedeno 16 kompozicija koje konkurišu za 11 festivalskih nagrada, a na čelu žirija je pjevačica Jelena Tomašević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*