Kotor Varoš u znaku početka izgradnje zgrade opštinske uprave

Kotor Varoš je u znaku početka izgradnje nove zgrade opštinske uprave za koju će kamen temeljac biti postavljen na svečanosti zakazanoj za ponedjeljak kada će u posao zvanično biti uveden izvođač radova – kotorvaroško preduzeće “Građus”. 

Radnici “Građusa” od jutra su uređivali buduće gradilište oko kojeg su postavljeni informativni paneli sa podacima o ovoj velikoj investiciji.

Pored toga na više udarnih lokacija u gradu postavljeni su bilbordi na kojima građani mogu da vide kako će izgledati buduće administrativno sjedište u Kotor Varošu.

Prisustvo svečanosti kojom će biti ozvaničen početak izgradnje potvrdio je i predsjednik Vlade RS Radovan Višković, a na spisku zvanica je niz drugih predstavnika političkog, privrednog i društvenog života. 

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i vlasnik kotorvaroške firme “Građus” Slavko Đukić potpisali su 2. septembra ugovor o početku izgradnje nove zgrade lokalne uprave Kotor Varoš.

Vrijednost investicije je 2,67 miliona KM, a cijena budućeg sjedišta lokalne uprave čija će površina iznositi 2.358 metara kvadratnih iznosiće 1.133,80 KM po kvadratu. Rok za izgradnju zgrade po principu “ključ u ruke” je 360 dana, a u slučaju loših vremenskih uslova može da bude produžen.

Planirano je da stara i dotrajala zgrada u kojoj je sada smještena opštinska uprava bude srušena, a prostor na kojem se nalazi i lokaciju oko novog objekta ukrasiće gradski trg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*