Kotor Varoš sprema bogatu ponudu i konzumaciju hrane i pića na trgu

Tradicionalna manifestacija “Gastro fest” biće održana na gradskom trgu u Kotor Varošu 25. avgusta, a organizator je obezbijedio bogat zabavni i umjetnički program.

Poseban ugođaj biće priređen za posjetioce koji će moći da degustiraju izložene specijalitete i kupiti proizvode i suvenire, a u toku manifestacije biće izveden i kulturno-umjetnički program.

Orfganizator nije zaboravio ni izlagače pa će najuspješniji među njima biti nagrađeni u nekoliko kategorija. Predviđene su nagrade za najraznovrsniju gastro ponudu, ponudu tradicionalnih jela, jela sa roštilja, proizvoda zdrave bio-hrane, pekarskih proizvoda, proizvoda kućne radinosti i starih zanata, te za najoriginalniju ponudu kotorvaroškog suvenira.

Organizator “Gastro festa” je Turistička organizacija uz pokroviteljstvo Opštine Kotor Varoš.  Direktor Turističke organizacije Kotor Varoš Miodrag Petrović ističe da i na ovaj način žele da sačuvaju tradiciju ovih prostora.

– Ovo je godinama jedna od najboljih manifestacija na području opštine Kotor Varoš i najbolje dočarava bogatstvo ponude kada je riječ o tradicionalnoj i drugim vrstama hrane i proizvodima kućne radinosti i starih zanata. To je jedan od jakih aduta u turističkoj ponudi Kotor Varoša i nastavićemo da to promovišemo. Posebno zadovoljstvo je da iz godine u godinu imamo sve veći broj izlagača sa bogatom ponudom – rekao je Petrović za “Moj Kotor Varoš”.

Deveto izdanje manifestacije počeće u 16 časova, a planirano je da traje četiri časa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*