Kotor Varoš slavi krsnu slavu Svetog apostola i jevanđelistu Luku

Opština Kotor Varoš proslavila je danas krsnu slavu – Svetog apostola i jevanđelistu Luku.

U hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu služena je liturgija, kojoj je prisustvao veliki broj vjernika, a nakon toga je obavljen slavski obred.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je na slavskoj svečanosti da je opštinska uprava uspjela da obezbijedi povoljan ambijent za domaće i strane investitore, uz konstantno povećanje broja zaposlenih u privredi.

– U periodu između dvije slave nastojali smo da Kotor Varoš bude prepoznatljiv u svim oblastima privrednog i društvenog razvoja, određeni broj projekata smo realizovali, a neke planiramo da završimo do kraja godine – istakao je Sakan.

On je čestitao krsnu slavu opštine svim građanima uz želju da Kotor Varoš bude još bolja i ljepša sredina za život.

– U duhu tradicije i običaja, poštujući njihove vrijednosti, zajedničkim snagama, ponosni na naš Kotor Varoš i sa pogledom u budućnost idemo ka daljem razvoju opštine – rekao je Sakan.

Povodom krsne slave opštine Sakanu su čestitke uputili predsjednik RS Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić.

Osim radnika administrativne službe, lokalnih privrednika, zvanica iz javnog, političkog i kulturnog života ove opštine proslavi krsne slave prisustvuje i delegacija bratske opštine Paraćin.

Načelnik opštine je sa saradnicima upriličio svečani slavski ručak u restoranu Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla”. Sakan je predao poštenje arhijerejskom namjesniku kotorvaroškom Milenku Nariću, koji mu je poželio da sve što opštinsko rukovodstvo radi bude blagoslovljeno i da vode opštinu u miru, prosperitetu i pomirljivom duhu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*