Kotor Varoš se predstavlja na sajmu nekretnina i investicija

Međunarodni sajam nekretnina i investicija otvoren je danas u Banjaluci, a potencijale, projekte i usluge za investitore i poslovne partnere predstavljaju i subjekti iz Kotor Varoša.

Štandove na drugom po redu sajmu, čija će vrata biti otvorena i sutra, imaju Agencija za lokalni ekonomski razvoj opštine Kotor Varoš, Agencija REforMe koja je specijalizovana za posredovanje u prometu nekretnina i samostalna geodetska organizacija “Geo-Krčić”.

Organizator sajma Predrag Tešić iz Kotor Varoša rekao je za “Moj Kotor Varoš” da su izlagači stigli iz pet država – BiH, Srbije, Hrvatske, Italije i Rusije.

– Na sajmu se predstavlja više od 50 izlagača, što je značajan broj s obzirom na to da se radi o specijalizovanoj manifestaciji. Tu su privredni subjekti, ustanove, institucije i lokalne zajednice. Broj izlagača i zemalja iz kojih dolaze dokazuje da idemo u pravom pravcu dovođenja investitora radi ulaganja na ovim prostorima – istakao je Tešić, koji je i direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kotor Varoš.

“Geo-Krčić” se i drugu godinu pojavio na sajmu, a direktor i vlasnik Dejan Krčić kaže da imaju pozitivna iskustva sa premijernog izdanja sajma.

– Ovo je prilika da predstavimo paletu usluga koje pružamo i da pridobijemo nove poslovne partnere. Uvjeren sam da će ovo biti uspješan nastup i biću zadovoljan ako se ponovi prošla godina – rekao je Krčić za “Moj Kotor Varoš”.

Sajam je otvorio ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić koji je istakao da Vlada i na ovaj način želi da snažno podrži investicione aktivnosti u svim oblastima.

– Nekretnine su izuzetno važna oblast u kojoj se zajedničkim aktivnostima investitora i institucija vlasti može doći do novih rezultata. Potrebno je snažnije pokrenuti aktivnosti prometa nekretnina s ciljem daljeg razvoja. To se ne odnosi na nekretnine kojima bi se podstakla građevinska aktivnost, koja u tome ima najvidljiviji efekat, nego je cilj prometa nekretnina da podstakne razne vidove poslovnih inicijativa, novih investicija u lokalne zajednice i razne industrijske sektore – istakao je Đokić.

Sajam nekretnina i investicija se održava u prostorijama “Banjalučkog sajma”, a izložbeni dio programa prate i pabel diskusije o najaktuelnijim temama u oblasti nekretnina i investicionih projekata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*