Kotor Varoš se poklanja djelima Svetog Save

Kotor Varoš će se svetosavskim akademijama i ove godine pokloniti djelima Svetog Save – srpskom prosvetitelju, princu, monahu, diplomati I prvom arhiepiskopu autokefalne Srpske pravoslavne crkve.

– Centralna Svetosavska akademija biće i ove godine održana uoči Svetog Save, u subotu sa početkom u 18 časova u kino sali – rekao je sekretar Srpsko prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Čedo Tepić

U programu će nastupiti Dječiji i crkveni hor “Sveti Sava”, Ansambl „Žubor“, Kulturno-umjetničko društvo „Brio rudar“ i sekcije vrtića „Larisa Šugić“, a besjediće jerej iz Vrbanjačke parohije Dragan Mijatović.

Kulturno-umjetničko društvo “Brio rudar” organizovaće u petak Svetosavsku akademiju Domu kulture u Maslovarama sa početkom u 18 časova. Svetosavska akademija u ovoj kotorvaroškoj mjesnoj zajednici nije održana duže od 80 godina.

– Ovaj put smo odlučili da u kalendar događaja koje organizujemo uvrstimo i Svetosavsku akademiju koja dugi niz godina nije održana u Maslovarama-rekao je prvi čovjek Kulturno-umjetničkog društva „Brio rudar“ Sredo Bogdanić i pozvao sugrađane da dolaskom uveličaju ovaj događaj.

Na akademiji u Maslovarama besjediće paroh maslovarski Željko Popović i profesor Ranko Tovilović, a biće pročitano i pismo Stojana Župljanina koji se nalazi u Haškom tribunalu. Članovi Kulturno-umjetničkog društva „Brio rudar“ izvešće dio svog repertoara, a kao specijalni gosti nastupiće i narodni guslar Vaso Drašković, recitator Đorđe Bojić i Kulturno-umjetničko društvo „Zalužani“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*