Kotor Varoš prije vremena vraća pozajmljeni novac

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan raspisao je javni poziv vlasnicima opštinskih obveznica iz prve od dvije emisije za podnošenje obavezujuće ponude za njihov otkup.

Opština Kotor Varoš nudi svim vlasnicima obveznica prijevremeni otkup, a ponudom je obuhvaćeno svih 45.000 obveznica emitovanih u prvoj emisiji koje su uvrstene na tržište Banjalučke berze. Ponuđena cijena je 33,78 KM po obveznici, a datum otkupa i isplate njihovim vlasnicima je 20. novembar 2018. godine.

Vlasnici obveznica interes za prodaju obveznica mogu potvrditi dostavljanjem obavezujuće ponude lično u kancelariji broj 6 opštinske uprave opštine Kotor Varoš od osam do 16 časova ili putem pošte do kraja trajanja javnog poziva. Period za dostavljanje obavezujućih ponuda počeo je da teče 8. i traje do 15. novembra 2018. godine. Obrazac obavezujuće ponude za prodaju obveznica moguće je zatražiti putem adrese [email protected]

Opština Kotor Varoš pristupa prijevremenom otkupu obveznica radi restrukturiranja postojećeg dugoročnog duga, a novac za otkup obezbijedila je putem druge emisije obveznica vrijednom pet miliona KM.

Planirano je da iznosom koji je dobijen zaduživanjem bude izvršen prijevremeni otkup neotplaćenog dijela obveznica iz prve emisije i za tu svrhu rebalansom budžeta predviđeno je 2,34 miliona KM. Preostalih 2,66 miliona maraka planirano je za izgradnju nove zgrade lokalne samouprave.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*