Kotor Varoš prezentovan u Beču pred predstavnicima 38 zemalja

Kotor Varoš je doživio je veliku promociju zahvaljujući učešću predsjednika Udruženja mladih “Heroj” Đorđa Bojića na Svjetskom samitu mladih lidera čiji je domaćin austrijska prestonica Beč.

Bojić je osim prezentacije rada i ciljeva “Heroja” predstavio i grad iz kojeg dolazi i zahvaljujući tome je slika o Kotor Varošu otišla na sve kontinente.

– Ovo je velika stvar ne samo za Udruženje mladih “Heroj”, već i za Kotor Varoš za koji su čuki mladi iz ogromnog broja zemalja. Nastojao sam da naš grad prikažem u najboljem svjetlu i da zainteresujem učesnike samita da ga posjete. Ovo je sjajno iskustvo i velika šabsa za promociju ideja mladih i zemalja i gradova iz kojih dolaze – rekao je Bojić za “Moj Kotor Varoš”.

Organizator samita koji je počeo 25. I trajaće do 27. maja je Međunarodni republikanski institut iz Vašingtona, a prisustvuju mu mladi iz 38 zemalja svijeta. Fokus samita je stavljen na teme koje se bave osnaživanjem liderskog potencijala mladih i njihovog aktivnog učešća u političkim procesima.

Osim Bojića BiH na ovom događaju predstavljaju Nina Fuštar iz Prijedora i Mirsad Zahirović iz Brčkog, koji su odabrani na osnovu biografije i omladinskog aktivizma. Njih troje su se pridružili drugim mladim liderima i aktivistima iz sektora politike i civilnog društva.

Đorđe, Nina i Mirsad su učesnici USAID-ovog projekta “re:Generacija” koji za cilj ima izgradnju nove generacije mladih koji će raditi na uspostavljanji povjerenja i izgradnji pomirenja među građanima BiH.

Učesnici samita posjetiki su i Političku akademiju u Beču gdje su biki akteri radionica, a posebno je bila zanimljiva simulacija rada najviših tijela Evropske unije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*