Kotor Varoš ponosan na mlade pravnike

Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci obilježio je danas 45 godina uspješnog rada, a tim povodom uručene su diplome diplomiranim pravnicima i masterima prava među kojima je petoro Kotorvarošana.

Stanku Tepiću je na svečanoj akademiji uručena diploma magistra, dok su diplome diplomiranih pravnika dobili Dragana i Jelena Radmanović, Nikolina Raljić i Duško Vučanović.

– Obrazovanje je zlatni ključ slobode, a investiranje u njega donosi najviše kamate. Najveća nada svake zemlje leži u primjerenom školovanju mladih – rekao je Tepić i najavio pohod na doktorske studije.

Dekan Pravnog fakulteta Željko Mirjanić rekao je da je ta visokoškolska ustanova za 45 godina rada postala poznata i u regionu.

– Školujemo vrsne pravnike koji decenijama uspješno obavljaju najvažnije poslove i kreiraju i vode pravni život. Riječ je o istaknutim sudijama, tužiocima, advokatima, notarima… – naglasio je Mirjanić.

On je naveo da je Pravni fakultet ponosan na to što ima zaokružen sistem školovanja, od osnovnog ciklusa studija, do master i doktorskih.

– I dalje postoji veliko interesovanje studenata za školovanje na Pravnom fakultetu – rekao je Mirjanić.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin istakao je da je Pravni fakultet kadrovski popunjen i da u cjelini ima zaokružen obrazovni proces.

– Ovo je jedna od najznačajnijih i najuspješnijih organizacionih jedinica Univerziteta u Banjaluci. Pravni fakultet ima našu podršku i trudićemo se da obezbijedimo njegov dalji napredak – istakao je Gajanin.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović rekao je da je Pravni fakultet u Banjaluci za 45 godina uspješnog rada dao veliki doprinos razvoju pravne misli.

– Gotovo nijedan ozbiljniji akt u parlamentu se ne donosi bez mišljenja i stava ljudi koji su stekli obrazovanje i diplome na Pravnom fakultetu. Želim im uspjeh u budućnosti i nadam se da će na planu pravne nauke doprinijeti i demokratizaciji i razvoju našeg društva – izjavio je Čubrilović.

Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci osnovan je 1975. godine i danas je moderna, organizovana i respektabilna visokoškolska i naučna ustanova u kojoj su se školovali mnogi akademici, univerzitetski profesori, poznati i priznati pravnici, sudije, tužioci, advokati, političari i druge značajne javne ličnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*