Kotor Varoš počinje da se sprema za novu izbornu trku

Odbrojavanje do lokalnih izbora u Kotor Varošu počinje danas jer je Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela odluku o raspisivanju lokalnih izbora koji će biti održani 4. oktobra ove godine.

Na današnjoj sjednici usvojena je i odluka o zaključivanju Centralnog biračkog spiska sa stanjem na dan 6. maja u ponoć. U skladu sa tim u Centralni birački spisak upisana su 3.374.364 birača, a u ovaj broj uključena su i 100.474 birača iz Mostara u kojem ni ovaj put zbog političke blokade neće biti izbora. Ovaj birački spisak biće korišten za izradu privremenog biračkog spiska.

Posljednji lokalni izbori u Kotor Varošu održani su u oktobru 2016. godine. Na njima je učestvovalo deset stranaka sa listama za odbornike u Skupštini opštine, a osam ih je prešlo cenzus i učestvovalo u raspodjeli 27 mandata. Najviše odborničkih mandata osvojili su SDS i PDP koji predvode vlast u Kotor Varošu, te SNSD koji je najjača opoziciona partija. 

U trci za načelnika opštine Kotor Varoš učestvovalo je šest kandidata, a pobijedio je Zdenko Sakan kao kandidat tadašnjeg Saveza za promjene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*