Kotor Varoš po prvi put dobija heroje grada, predložite i vi vaše

Udruženje mladih “Heroj” iz Kotor Varoša u sklopu obilježavanja 24. aprila – Dana opštine Kotor Varoš po prvi put će organizovati Konvenciju mladih na kojoj će biti proglašeni mladi Kotorvarošani koji su se istakli svojim radom, usopjesima i promocijom svog grada.

Konvencija mladih biće održana 12. aprila 2019. u kino-sali u Kotor Varošu sa početkom u 19 časova.

– Za organizovanje Konvencije mladih odlučili smo se da bi okupili uspješne mlade Kotorvarošane koji su se svojim radom i zalaganjem istakli u raznim oblastima kao što su kultura, umjetnost, sport, obrazovanje, duhovna prosvijetljenost i druge, te bili ambasadori naše opštine. Mladi su snaga i nepresušan potencijal i želimo da na ovaj način skrenemo pažnju naše zajednice na uspješne mlade ljude i njihove rezultate – rekao je za “Moj Kotor Varoš” predsjednik Udruženja mladih “Heroj” Đorđe Bojić.

On je pozvao građane, udruženja, klubove, institucije, firme da nominuju omladince za koje smatraju da su ostvarili značajne rezultate.

– Mogu da prijave ljude do 35 godina starosti. Stručni žiri će posebnim odabirom izdvojiti one koji su se najviše istakli. U sklopu konvencije ćemo našim sugrađanima prezentovati najuspješnije, a svaki od izabranih će simbolično dobiti plaketu sa statusom “Heroj grada” i šansu da o svojim uspjesima priča prisutnima. Nominacije traju pet dana od dana raspisivanja poziva, nakon čega slijedi najteži dio posla, odnosno određivanje najzaslužnijih – istakao je Bojić.

U Udruženju “Heroj” uvjereni su da će njihova ideja zaživjeti među Kotorovarošanima i da će Konvencija mladih postati tradicionalna manifestacija.

1 Comment

  1. Pozz…Od Stefana Pejakovića ja ne znam mlađeg a da je postigao više, i to u kategorijama koje su iznad njegovog uzrasta. Svaka čast na akciji, i mnogo uspjeha u radu želim!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*