Kotor Varoš po drugi put dobija heroje

Kotor Varoš će u četvrtak po drugi put dobiti mlade heroje grada, a ovo priznanje biće dodijeljeno najuspješnijim Kotorvarošanima na Konvenciji mladih.

Manifestacija koju je s ciljem afirmacije uspješnih mladih Kotorvarošana iz raznih oblasti pokrenulo kotorvaroško Udruženje mladih „Heroj“ biće održana u kino-sali sa početkom u 19 časova.

– Nažalost i dalje smo suočeni sa epidemijom virusa korona i zbog toga će format ovogodišnje Konvencije mladih biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji i preporukama institucija. Zbog toga ćemo broj učesnika i posjetilaca ograničiti na 50, a preduzećemo i ostale mjere kao što je nošenje maski i dezinfekcija objekta – rekao je za „Moj Kotor Vaeroš“ predsjednik Udruženja mladih „Heroj“ Đorđe Bojić.

Udruženje mladih „Heroj“ je polovinom prošlog mjeseca raspisalo poziv za nominovanje kandidata za priznanja „Heroj grada“, a na osnovu prijedloga građana Kotor Varoš će dobiti sedam heroja.

Konvencija mladih trebalo je da bude održana u aprilu u sklopu obilježavanja Dana opštine Kotor Varoš, ali je odgođena zbog epidemije virusa korona i mjera koje su tada bile na snazi.

Druga Konvencija mladih će biti održana pod pokroviteljstvom Fondacije “Mozaik” u sklopu omladinskih projekata i uz podršku opštine Kotor Varoš i Centra za kulturu, sport i informisanje.

Herojima grada prošle godine su proglašeni Biljana Petrović, Dragana Arsenić, Milan Đurić, Simo Borić, Božidar Božić i Stefan Pejaković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*