Kotor Varoš odao zahvalnost i poštu poginulim borcima

Služenjem parastosa i polaganjem cvijeća u spomen sobi koja čuva uspomenu na 305 poginulih boraca Vojske RS sa područja kotorvaroške opštine danas je u Kotor Varošu obilježen Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata.

Parastos je služio jerej kotorvaroški Damir Vrhovac, a poštu i zahvalnost herojima proteklog rata odali su čelnici Boračke organizacije Kotor Varoš, njihovi saborci i načelnik opštine i njegov zamjenik.

– Čestitam borcima današnji dan koji je s pravom izabran kao Dan boraca, jer se još 1804. godine pravoslavni narod ujedinio na današnji dan i krenuo u borbu za slobodu – rekao je predsjednik Boračke organizacije Kotor Varoš Gosto Trivunović.

On je izrazio nadu da će Boračka organizacija RS u sradnji sa institucijama RS nastaviti da rješava probleme sa kojima se susreće boračka populacija.

Trivunović je pročitao čestitku koju je borcima uputio predsjednik Boračke oragnizacije RS Milomir Savčić. Čestitku borcima uputili su i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik RS Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i premijer Radovan Višković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*