Kotor Varoš od večeras u znaku kulture

Četvrto izdanje festivala omladinskih pozorišta “Varoš fest” u Kotor Varošu počinje večeras u 19 časova i do 28. oktobra nastupiće više od stotinu mladih glumaca i muzičara iz BiH, Srbije I Slovenije.

Koordinator “Varoš festa” Velimir Dragoljević rekao je da će biti odigrano osam predstava, a novitet na repertoaru na kojem su pretežno klasične komedije i komadi koji se bave problemima savremenog društva je monodrama.

Festival će biti otvoren nastupom teatra “Harlekin” iz Postojne u Sloveniji, a ulaz za sve predstave u bioskopskoj sali je besplatan.

Predstavu “Sa prevodom za odrasle” odigraće glumci banjalučkog “Dis tetra”, dok će dramski studio “M.A.S.K.E” iz Kostajnice izvesti predstavu “Palata smijeha”. Senad Milanović će odigrati monodramu “Iz tri ugla”, a Amatersko kulturno-umjetničko društvo “SU LOLA” iz Subotice izvešće predstavu “Dosije kontrolni”. Mladi glumci domaćeg amaterskog dramskog pozorišta “Jovan Sterija Popović” premijerno će izvesti predstavu “Ničim izazvani”.

Četvrti “Varoš fest” zatvoriće Mješoviti ansambl BiH predstavom “Mit o crnoj kraljici”, koja će biti pripremana tokom radionica koje će se odvijati paralelno sa festivalom.

Organizatori Festivala su Dom kulture “Miroslav Miro Pejović” i Centar za kulturu, sport i informisanje iz Kotor Varoša. Nastupom Banjalučkog tamburaškog orkestra 24. oktobra će Dom kulture “Miroslav Miro Pejović” obilježiti deset godina rada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*