Kotor Varoš od sutra lovni centar RS

Turistička organizacija Kotor Varoš i kotorvaropška lovačka udruženja “Uzlomac”, “Jelovka” i “Borčići” priveli su kraju organizaciju mežunarodne manifestacije “Damski lov na vuka” koja počinje sutra dočekom žena koje će sa kolegama krenuti u hajku na vuka, a potom i u lov na divlju svinju.

Peto izdanje ove manifestacije trajaće do 14. januara, a subota i nedjelja predviđene su za lov.

– Imamo potvrdu tridesetak dama da će stići u lov u Kotor Varoš. Očekujemo lovkinje iz Srbije, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Češke i Bugarske. Ovo je jedna od najzanimljivijih manifestacija u Kotor Varošu, koja će naš grad promovisati širom Evrope. Učinili smo sve da budemo dobri domaćini, a nadamo se da će i dame imati dobar pogled – rekao je za “Moj Kotor Varoš” direktor Turističke organizacije Kotor Varoš Miodrag Petrović.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Uzlomac” Nedeljko Glamočak istakao je za MKV da ove godine osim dama očekuju i veliki odziv lovaca.

– Kotor Varoš će u iduća tri dana biti centar lova u RS, a posebna atrakcija biće učešće dama u hajci na vuka i lovu na divlju svinju. Osim iz inostranstva u lov stižu i dame iz svih krajeva RS. Po njihovoj želji omogućili smo im i noćni lov na vuka i medvjeda sa zatvorene čeke – rekao je Glamočak.

Kotor Varoš će u subotu biti i domaćin osnivačke skupštine damskog lovačkog kluba pri Lovačkom savezu RS.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*