Kotor Varoš na sajmu okuplja privrednike, investitore i zvaničnike

Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma biće otvoren sutra u kotorvaroškoj sportskoj dvorani i trajaće dva dana.

Učešće na sajmu čiji je moto “Pokrenimo privredu” potvrdilo je 150 privrednika i ekonomista iz RS i zemalja okruženja, a prisustvovaće mu i predstavnici institucija RS, BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Grčke, Kine, Italije, Rusije, Njemačke, Švajcarske, ambasada i investitori.

Sajam “Kotor Varoš 2017” organizuju Razvojna agencija opštine Čelinac i Područna privredna komora Banjaluka uz pokroviteljstvo Vlade RS i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

– Broj izlagača potvrđuje da Kotor Varoš ima širok spektar ponude. Privrednici i poljoprivrednici treba da iskoriste ovu odličnu priliku za razmjenu iskustava, što bi im moglo biti od značajne pomoći u poboljšanju njihove konkurentnosti na domaćem i inostranom tržištu. Kvalitet izloženih proizvoda može da bude predstavljen na sajmovima širom RS – naglasio je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Direktor Razvojne agencije opštine Čelinac Aleksandar Branković rekao je da su centralne teme ove godine investicioni projekti energetskog i sektora zelenih investicija, energetski projekti kroz regionalnu saradnju, regionalno napredovanje, poslovni sastanci kompanija iz regiona i saradnja po modelu javno-privatnog partnerstva.

– Teme sajma biće obnovljivi izvori energije i ubrzani razvoj tržišta energije iz biomase, ali i energetska efikasnost i novi pristup problematici finansiranja projekata – naveo je Branković.

Svečano otvaranje sajma je planirano za 11 časova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*