Kotor Varoš mjesto sa kojeg počinju promjene

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je večeras da je Kotor Varoš jedan od gradova iz kojeg počinju promjene.

– Očekujemo da promjene krenu iz Kotor Varoša, Čelinca i Banjaluke i da se prošire cijelom RS. Ovdje se otvara put za promjene – rekao je Bosić na centralnoj tribini Saveza za promjene u prepunoj sportskoj dvorani na kojoj je predstavljen zajednički kandidat za načelnika Kotor Varoša Zdenko Sakan.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je da mu je srce veliko kada vidi da je napravljen dogovor za budućnost i da Sakan bude načelnik.

– Zahvaljujući tom dogovoru Kotor Varoš za četiri godine može biti najuspješnija opština u BiH. Nadam se da će se taj dogovor preliti i na ostatak RS. Ovo nisu obični izbori, ovo je borba protiv mafije – rekao je Borenović.

Sakan je kazao da će biti načelnik svih građana i da će njegova vrata biti otvorena za sve.

– Moja politika je da manje obećavam, a da više radim. Moji glavni ciljevi biće otvorena administrativna služba koju ću dovesti u službu građana, podrška investitorima i povećanje nataliteta. Kada budemo imali više investicija biće više novca i za sve kategorije stanovništva – rekao je Sakan.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić zahvalio je Kotorvarošanima što su mu omogućili pobjedu prije dvije godine.

– Kao što sam ja tada pobijedio u Kotor Varošu oekujem da i Sakan pobijedi i da imamo s kim sarađivati i razvijati ovaj grad – istakao je Ivanić.

Funkcioner SDS-a Dragan Mektić rekao je da Savez za promjene neće odustati od borbe protiv kriminala i korupcije.

– Istražićemo sve afere i moraće da polože račune. Time smo obuhvatili i Kotor Varoš. Istražujemo kriminal u Šumskom gazdinstvu “Vrbanja” u kojem je utajeno više od 300.000 KM. Istražićemo i kako je Ministarstvo uprave i lokalne samouorave RS omogućilo malverzacije sa upisom i registracijom birača. Pobijedićemo mafiju i narodu vratiti pare – rekao je Mektić.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Nedeljko Glamočak kazao je da večeras mogu proglasiti pobjedu.

– U svim strankama imamo dobre i kvalitetne ljude, izaberite svoje ljude i prvog među jednakima Sakana. Pobjeda na lokalnim izborima je početak kraja režima – rekao je Glamočak.

Na tribini su govorili i nosilac odborničke liste PDP-a Radenko Čupić, te potpredsjednici SDS-a Ognjen Tadić i NDP-a Krsto Jandrić. Među mnogobrojnim  posjetiocima tribine bili su i Banjalučani koji su stigli SDS-ovim izbornim autobusom, dok je gost među stranačkim čelnicima bio i dojučerašnji PDP-ovac iz Kotor Varoša Velimir Sakan, koji ce sreću na lokalnim izborima okušati u Doboju čiji je odnedavno stanovnik.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*