Kotor Varoš dočekao dame, sutra kreću u lov na vuka

Svečanim dočekom lovkinja, lovaca i predstavnika Lovačkog saveza RS večeras je u Kotor Varošu počela manifestacija “Damski lov na vuka” koji zajedničkim snagama organizuju opštinska Turistička organizacija i sva tri kotorvaroška lovačka udruženja.

Tradicionalna manifestacija ove godine slavi mali jubilej jer se održava po peti put, a i odziv je pratio pojačanu organizaciju i u Kotor Varošu se pojavilo tridesetak dama iz Češke, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Bugarske i Srbije i članice lovačkih udruženja iz RS.

Direktor Turističke organizacije Kotor Varoš Miodrag Petrović poželio je gostima dobrodošlicu i dobar pogled u naredna dva dana kada će krenuti u lov na vuka i divlju svinju.

– Lovni potencijal je jedan od resursa koji promovišemo kao najmlađa turistička organizacija u RS. Ova oblast je jedan od potencijala za razvoj turizma i već smo je predstavili i na dva značajna sajma – rekao je Petrović.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Uzlomac” Kotor Varoš Nedeljko Glamočak je pozdravio je goste u ime tog i udruženja “Jelovka” iz Maslovara i “Borčići” iz Šipraga.

– Lovci su bili i ostali veliki promoteri prirode i turizma i siguran sam da ćete ponijeti dobre utiske iz našeg grada. Želim vam da se prijatno osjećate u Kotor Varošu i da vam se zahvalim na odzivu, a sutra i prekosutra vam želim dobar pogled u lovu na vuka i divlju svinju – istakao je Glamočak.

Predstavnik rukovodstva Lovačkog saveza RS i prvi čovjek “Jelovke” Slobodan Župljanin rekao je da će im se sutra pridružiti i predsjednik Lovačkog saveza RS Savo Minić.

– Očekuje nas sutra važan događaj jer će biti osnovan damski klub kao što je prošle godine i obećalo rukovodstvo Lovačkog saveza RS. Dame su najbolji promoteri ovog sporta – istakao je Župljanin.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da je ova manifestacija veoma važna i da je zbog toga rado prihvatio pokroviteljstvo.

– Zadovoljstvo mi je da je naša opština domaćin damama koje će svoju vještinu pokazati u lovu, a još veće je zadovoljstvo što će sutra u našem gradu biti osnovan i damski klub – rekao je Sakan.
Dame će u hajku na vuka u pratnji kolega krenuti sutra u osam časova, a dan kasnije je planiran lov na divlju svinju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*