Kotor Varoš dobio status opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem

Opštini Kotor Varoš danas je uručen sertifikat o ispunjenosti kriterijuma programa sertifikacije lokalnih zajednica sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Dobijanje sertifikata je svojevrsna potvrda da je opština Kotor Varoš u svakom trenutku na raspolaganju lokalnoj poslovnoj zajednici i potencijalnim inostranim investitorima i da je učinjen maksimum na uklanjanju administrativnih barijera u poslovanju. Sertifikat potvrđuje da je opština Kotor Varoš ispunila uslove za sertifikaciju lokalnih zajednica sa povoljnim poslovnim okruženjem prema zahtjevima BFC SEE standarda.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je nakon što mu je direktorica Privredne komore RS Dragica Ristić uručila sertifikat da je ulazak u proces sertifikacije predstavljao izazov i potrebu da opština izvrši svojevrsnu inventuru vlastitih potencijala i sposobnosti da privuče strane investitore i ohrabri domaće privrednike.

– Privreda Kotor Varoša je tradicionalno usmjerena ka obućarskoj i mašinskoj industriji i u te dvije oblasti imamo respektabilna privredna društva koja zaslužuju ne samo pažnju opštinske uprave već i šire društvene zajednice. Kotorvaroški privrednici su svojevrsni ambasadori i na osnovu njihovog rada opštinu Kotor Varoš potencijalni investitori mogu prepoznati kao sredinu sa kvalitenim poslovnim ambijentom – rekao je Sakan i dodao da lokalne zajednice bez saradnje i podrške institucija RS i BiH ne mogu na adekvatan način odgovoriti svim izazovima sa kojima se suočavaju.

Ugovori o sprovođenju procesa sertifikacije lokalnih zajednica sa povoljnim poslovnim okruženjem potpisani su sa predstavnicima Novog Grada, Prnjavora i Broda, a o resertifikaciji sa predstavnicima Banjaluke i Bijeljine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*