Kotor Varoš dobio šest heroja, oni su budućnost grada

Biljana Petrović, Dragana Arsenić, Milan Đurić, Simo Borić, Božidar Božić i Stefan Pejaković prvi su kotorvaroški mladi heroji, a taj status dobili su na večerašnjoj Konvenciji mladih koja je po prvi put održana u Kotor Varošu.

Kotor Varoš je dobio šest heroja koji su postigli odlične rezultate u oblastima obrazovanja i nauke, kulture i duhovne prosvjetljenosti, humanosti, umjetnosti i sporta.

U oblasti obrazovanja i nauke status heroja su dobili apsolvent na Arhitektonsko-gradjevinsko-geodetskom fakultetu u Banjaluci Biljana Petrović i učenik četvrtog razreda Gimnazije u Kotor Varošu Simo Borić, koji su se iskazali ne samo u učenju nego i ispoljavanju znanja u raznim projektima i takmičenjima.

Božidar Božić proglašen je herojem grada u oblasti kulturne i duhovne prosvjetljenosti društva. Božić je pohađao Bogosloviju u Sremskim Karlovcima, a sada je student Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu gdje postiže sjajne rezultate.

Milan Đurić je nebrojeno puta iskazao požrtvovanje i predanost, radeći u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” i volontirajući u mnogim oblastima čime je zaslužio epitet heroja grada.

U oblasti umjetnosti herojem grada je proglašena Dragana Arsenić koja je uspješan student Akademije umjetnosti u Banjaluc i član Amaterskog pozorišta “Jovan Sterija Popović” u Kotor Varoš.

Sa više od 50 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima status heroja zaslužio je i član Džudo kluba Mladost iz Kotor Varoša i reprezentacije BiH Stefan Pejaković.

Manifestaciju, čiji je glavni cilj da bude data podrška uspješnim mladim ljudima, pokrenulo je Udruženje mladih “Heroj” iz Kotor Varoša. Konvencija mladih je održana u sklopu obilježavanja 24. aprila – Dana opštine Kotor Varoš.

– Za organizovanje Konvencije mladih odlučili smo se da bismo okupili uspješne mlade Kotorvarošane koji su se svojim radom i zalaganjem istakli u raznim oblastima, te bili ambasadori naše opštine. Mladi su snaga i nepresušan potencijal i želimo da na ovaj način skrenemo pažnju naše zajednice na uspješne mlade ljude i njihove rezultate – rekao je Bojić, koji je prezentovao i dosadašnje rezultate rada udruženja.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da su mladi budućnost grada.

– Kotor Varoš je dobro mjesto za život mladih i učinićemo sve što budemo mogli da im pomognemo u obrazovanju, usavršavanju i realizaciji ideja od kojih svi možemo ubrati korist – istakao je Sakan.

U zabavnom dijelu programa učestvovali su mališani iz kotorvaroškog Centra za porodicu “Kuća radosti”.

Udruženje “Heroj” je uručilo zahvalnice svima koji su pomogli i podržali njihov rad i promovisali ideje i interese mladih, a pripale su načelniku opštine Zdenku Sakanu, Centru za porodicu “Kuća radosti”, Centru za kulturu, sport i informisanje i portalu “Moj Kotor Varoš”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*