Kotor Varoš dobio prvog mentora za podršku preduzećima

Kotor Varoš je dobio prvog mentora za podršku malim i srednjim preduzećima, a sertifikat nakon završetka prvog dijela obuke dobio je direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kotor Varoš Predrag Tešić.

Sertifikati su dobila 23 mentora iz svih krajeva RS i uručeni su im u Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća, koja je bila nosilac projekta u sklopu kojeg su obučavani.

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinko Đukić izjavio je da su teoretski dio obuke tokom februara i marta završila 23 polaznika iz lokalnih razvojnih agencija i lokalnih zajednica i da je riječ o prvoj generaciji mentora.

– Praktični dio obuke u preduzećima planiran je za jesen, a javni poziv preduzećima za iskazivanje interesa za angažovanje mentora biće raspisan tokom aprila. Cilj projekta je da se uspostavi kontinuirana mentorska podrška preduzećima u RS. Zahvaljujući mentorima identifikuje se ključni problem u preduzeću. Nakon toga menadžment se može usmjeriti ka rješenju problema, a krajnji cilj je da se poboljša razvoj preduzeća – rekao je Đukić.

Projekat obuke mentora podržava Japanska agencija za međunarodnu saradnju, a njen predstavnik Masaši Jamanaka je rekao da je jedinstvenost ovog projekta u tome što je nefinansijski i predstavlja tehničku podršku.

Iskustva pooaznicima obuke prenijeli su i mentori iz Srbije, koja već deset godina sprovodi ovu metodologiju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*