Kotor Varoš dobio nove heroje

Sergej Maksimović, Branka Jotanović, Milica Kalamanda, Gabriela Babić i Stanko Tepić postalo su mladi heroji Kotor Varoša.

Maksimović i Jotanovićeva su status heroja zaslužili na sportskim borilištima, Kalamanda na pozorišnoj sceni, a Babićeva i Tepić za dostignuća u obrazovanju. 

Priznanja su im dodijeljena na Konvenciji mladih koju je organizovalo kotorvaroško Udruženje mladih “Heroj”. Konvencija je i ove godine trebala biti organizovana u sklopu obilježavanja dana opštine Kotor Varoš 24. aprila, ali je njeno održavanje pomjereno zbog epidemije virusa korona.

Cilj Konvencije mladih, koju “Heroj” organizuje u saradnji sa Opštinom Kotor Varoš i Centrom za kulturu, sport i informisanje i pod pokroviteljstvom fondacije “Mozaik” je pružanje podrške i motivacije mladima kako bi se što više uključivali u društvene aktivnosti.

– Zadovoljstvo je organizovati ovakav događaj jer svake godine imamo heroje koji na najbolji način reprezentuju naš grad. Ponosni smo jer je ovo treća godina i ova manifestacija polako postaje tradicija – rekao je predsjednik Udruženja mladih “Heroj” Đorđe Bojić.

Nakon dodjele plaketa i priznanja uslijedila je dramska predstava pod nazivom ,,Biće“ koju su spremili talentovani glumci iz kotorvaroškog amaterskog pozorišta ,,Jovan Sterija Popović“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*